Telepített sebességmérők jelzése

Magyarországon 2016 elejétől 365 darab új fix automata kamera került kihelyezésre a VÉDA-Közúti Intelligens Kamerahálózat részeként. Ezeknek a készülékeknek a helyzete nem változtatható, ezért GPS technológia segítségével előre jelezhetők.

kis_kepek_00_650x

Ezeknek a pontoknak jelzésére egy olyan készüléket fejlesztettek amely adatbázisában tárolja a pontok GPS koordinátáit. Így használójának, magyar nyelven előre jelzi a telepített trafipaxok helyét, lehetőséget biztosíva a haladási sebesség korrigálására.

KIYO GPS U1 a VÉDA kapuk előrejelzésére

A telepített ellenőrzési pontok legálisan használható GPS rendszerű detektorokkal, mint például a KIYO GPS U1 hatékonyan és megfelelő időben, akár 750 méterrel a kapuk előtt előrejelezhetők. Minden esetben lassítani kell! A telepített traffipax előrejelzők nem képesek blokkolni a sebességmérő eszközöket, csupán időben figyelmeztetnek a közelgő sebességmérő helyre, így a jármű vezetője szükség szerint korrigálhatja haladási sebességét.

A központi egységhez csatlakoztatható radarmodulnak főként külföldi használat esetén van jelentős szerepe. Szinte bármely külföldi országba utazik, használnak még mobil, radaros sebességmérőket, amelyek sem lézerblokkolóval, sem GPS detektorral nem jelezhető előre. Az ilyen mobil radaros mérőeszközök előrejelzésére a radarmodul ad lehetőséget. (A készülék nem, csak a szett tartalmazza.)